• Beton vloeren

Kruipruimte laten isoleren bij een betonvloer

Nieuwe huizen hebben vaak een gestorte betonvloer. Deze vloer kan vervolgens afgewerkt zijn met hout, pvc of tapijt en soms is de betonvloer nog uitgerust met een vloerverwarming. Onder de betonvloer bevindt zich vaak een kruipruimte. Om te voorkomen dat de kou uit de kruipruimte optrekt naar de woning, is het belangrijk om vloerisolatie toe te passen bijvoorbeeld door de kruipruimte te isoleren.

Waarom zou u de kruipruimte isoleren?

Heeft u regelmatig last van tocht terwijl alle deuren goed zijn afgesloten? Of merkt u dat de verwarming meer moet draaien dan u eigenlijk verwachtte? Dit kan komen door een vochtige kruipruimte. De luchtvochtigheid uit de kruipruimte trekt door de betonvloer heen en zorgt daarmee voor koude tocht en een kouder en vochtiger huis.

Een vochtig huis zorgt niet alleen voor kou, maar het is ook niet goed voor de gezondheid. Vochtige ruimtes zijn gevoeliger voor schimmels en bacteriën. Bovendien tast de vochtige kruipruimte ook de betonvloer en het leidingwerk aan in de kruipruimte.

Door uw kruipruimte te isoleren met EPS-korrels zorgt u ervoor dat het vocht wordt afgesloten van uw woning. Daarmee zorgt u voor lagere stookkosten, maar ook de onderhoudskosten en het wooncomfort worden daardoor positief beïnvloed.

 Isoleren van betonvloer voorkomt optrekkend vocht en kou


Voordelen van kruipruimte isolatie met EPS-korrels

Kruipruimte Isolatie Noord gebruikt EPS-korrels om uw kruipruimte te isoleren. Het grote voordeel van het isoleren met EPS-korrels is dat u er na het aanbrengen van de EPS-korrels geen omkijken meer naar heeft. De levensduur van EPS-korrels is namelijk erg hoog. Deze duurzaamheid maakt het ook financieel aantrekkelijk om voor EPS-korrels te kiezen. U hoeft na de eenmalige investering namelijk geen onderhoud meer te plegen aan de kruipruimte isolatie.

Naast de duurzaamheid hebben EPS-korrels nog andere voordelen:

  • EPS-korrels zijn niet aantrekkelijk voor muizen en ander ongedierte, zodat deze dieren uw kruipruimte overslaan
  • EPS-korrels zorgen ervoor dat de luchtvochtigheid in de kruipruimte tot wel 70% wordt verlaagd
  • De kruipruimte blijft toegankelijk, dus ook als u het leidingwerk moet vervangen, hoeft er niet opnieuw een beroep gedaan te worden op een kruipruimte isolatie specialist
  • Ook als u een kleine kruipruimte heeft zijn EPS-korrels geschikt als isolatiemateriaal

Kruipruimte laten isoleren bij een betonnen vloer

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw kruipruimte te laten isoleren? Vraag hieronder dan eenvoudig een offerte aan om uw kruipruimte te laten isoleren door een kruipruimte specialist. Kruipruimte Isolatie Noord helpt u graag verder!

  • * velden zijn verplicht.

Volg ons op:

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.