• Standaard header

Waarom uw kruipruimte laten isoleren?

Veel kruipruimtes van Nederlandse woningen zijn nog niet geïsoleerd. Vaak worden wel duurzame maatregelen genomen in de vorm van de cv-ketel vernieuwen, dubbelglas aanbrengen en de muren beter te isoleren. Maar kruipruimte isolatie wordt nog niet op grote schaal toegepast. De kruipruimte zorgt echter wel voor tocht in huis en het isoleren van de kruipruimte levert dan ook direct veel voordelen op in de energiekosten. Maar energiebesparing is niet de enige reden om ervoor te kiezen om uw kruipruimte te isoleren. Er zijn nog meer redenen om te kiezen voor kruipruimte isolatie:

  • Meer kans op astmatische klachten door de hogere vochtigheid in huis
  • Bacteriën en schimmels zorgen voor nog meer ademhalingsklachten
  • Het leidingwerk onder de vloer slijt sneller
  • De funderingsmuren worden aangetast
  • De stookkosten zijn hoger door de koude luchtstroom uit de kruipruimte
  • Lees hier meer over de gevolgen van een vochtige kruipruimte

Door de kruipruimte te laten isoleren, kunt u deze nadelen verhelpen of in de kiem smoren. De lagere stook- en onderhoudskosten in combinatie met het hogere wooncomfort zorgt ervoor dat huizenbezitters achteraf veel waarde hechten aan de kruipruimte isolatie. Niet alleen wordt de woning meer waard met een goed geïsoleerde kruipruimte, maar de isolatie zorgt ook voor meer woongemak.

Kruipruimte isoleren

Er zijn dus genoeg redenen om uw kruipruimte te laten isoleren. Maar hoe pakt u dit aan? Door welke specialist laat u uw kruipruimte isoleren, of wilt u het zelf doen?

Kruipruimte isolatie aan laten brengen

EPS-korrels zijn een duurzame en relatief goedkope manier om uw kruipruimte te isoleren. U zou dit zelf kunnen doen, maar het is beter om hier een specialist voor in te schakelen. Kruipruimte Isolatie Noord helpt u graag verder met het aanbrengen van EPS-korrels in uw kruipruimte. We doen dit met behulp van een blaasmachine die over de gehele oppervlakte van uw kruipruimte ongeveer 30-40 centimeter EPS-korrels aanbrengt. Deze EPS korrels, zijn kleine piepschuimbolletjes die zorgen ervoor dat het water en het vocht niet kunnen condenseren tegen de onderkant van uw vloer. Daardoor blijven hout en beton vrij van vocht zodat ze niet gaan rotten. Bovendien blijft de luchtvochtigheid boven de vloer laag, zodat uw huis warmer blijft en de energiekosten omlaag gaan.

Is mijn kruipruimte geschikt voor het aanbrengen van isolatie?

EPS-korrels kunnen in bijna iedere kruipruimte worden aangebracht. Vereiste is alleen dat de kruipruimte minimaal 30 centimeter hoog is. Met de blaasmachine kunnen we de hele ruimte dan vullen met isolerende EPS-korrels. Bent u benieuwd of ook uw kruipruimte geschikt is? Neem dan vrijblijvend een offerte aan bij Kruipruimte Isolatie Noord.

  • * velden zijn verplicht.

Volg ons op:

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.