• Oplossing

Oplossing voor vocht in de kruipruimte

Wanneer de kruipruimte van een woning wordt geïsoleerd met behulp van EPS-korrels, wordt een grote laag EPS-korrels gelijkmatig over de vloer van de kruipruimte verdeeld. De koude lucht blijft onder de korrels waardoor het vocht ook onder de EPS -korrels blijft. Het isoleren met behulp van EPS-korrels heeft een hoop voordelen voor de gezondheid van de bewoners, het wooncomfort en natuurlijk ook voor de staat van het huis en de energierekening.

EPS isolatie

EPS-korrels zijn populair voor kruipruimte isolatie. Ze leveren een hoog rendement, gaan lang mee en kunnen daarnaast ook gemakkelijk weer worden opgezogen en eventueel naar een ander huis worden mee verhuisd. Maar wat zijn nu precies EPS-korrels? EPS staat voor Expanded Poly-Styrene, oftewel piepschuimkorrels. Deze korrels bestaan voor 98% uit lucht. Deze lucht wordt door de EPS op zijn plek gehouden, waardoor er als het ware een laag stilstaande lucht ontstaat. Dit zorgt voor een goede isolatie. De korrels zijn daarnaast drukvast en bestand tegen water, waardoor ze een zeer lange levensduur hebben. Lees hier meer over EPS-korrels.

Andere aantrekkelijke kenmerken van isoleren met EPS-korrels:

  • De korrels blijven drijven op het water waardoor het vocht niet meer kan condenseren tegen uw vloer
  • EPS-korrels kunnen gemakkelijk worden aangebracht door een specialist of door uzelf
  • EPS-korrels kunnen gemakkelijk worden aangebracht in ieder lastig hoekje of gaatje
  • De korrels zorgen voor een hoog rendement, doordat de kruipruimte minder vocht afgeeft aan het huis zal het energieverbruik afnemen
  • EPS-korrels vergaan niet zomaar en zijn ook niet schadelijk voor het milieu
  • De kruipruimte blijft goed begaanbaar, de EPS-korrels zijn makkelijk opzij te schuiven
  • De korrels zijn onaantrekkelijk voor ongedierte, waardoor dat probleem ook gelijk wordt verholpen

Dampopen isoleren

Bij dampopen isoleren is er aandacht voor de natuurlijke vochtregulatie of vochtafvoer van uw woning. EPS-korrels passen goed bij deze vorm van isoleren. De korrels zorgen voor een ideale, natuurlijke luchtvochtigheid in uw woning. Het vocht uit de bodem kan niet optrekken door de laag EPS-korrels en het condensatievocht verdwijnt tussen de korrels door, terug de bodem in. Uw kruipruimte blijft op deze manier altijd ademen.

Volg ons op: