• Standaard header

Kruipruimte ventilatie

Een gebrekkige kruipruimte ventilatie is vaak een van de belangrijkste oorzaken van een vochtige kruipruimte. In een kruipruimte zonder ventilatie is het vocht als het ware opgesloten en zal de luchtvochtigheid in de kruipruimte alleen maar toenemen en zal er meer vocht condenseren tegen de onderkant van de vloer. Deze condensatie zorgt voor negatieve gevolgen.

Waarom kruipruimte ventilatie?

De belangrijkste reden om uw kruipruimte goed te isoleren is het vochtprobleem dat hierboven al wordt geschetst. Wanneer er geen goede ventilatie is dan kan het vocht in de kruipruimte niet geëgaliseerd worden met de buitenlucht. Gevolg is dat er veel condensatie plaats zal gaan vinden wanneer de temperatuurverschillen toenemen.

Daarnaast zorgt een slechte kruipruimte ventilatie voor een vervelende geur in het huis. De stilstaande lucht in de kruipruimte is namelijk een goede plek voor schimmels en bacteriën. Die gaan vervolgens stinken en zorgen bovendien voor een ongezonde lucht. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor een goede kruipruimte ventilatie. Maar dit is niet altijd voldoende om de problemen te voorkomen. Daarom bevelen we ook aan om de kruipruimte te isoleren.

Hoe zorg ik voor een goede kruipruimte ventilatie?

Veel huizen zijn uitgerust met ventilatieroosters. Hier kan het vocht door ontsnappen en de lucht geventileerd worden. Soms zijn de ventilatieroosters verstopt of zijn er te weinig ventilatieroosters om de kruipruimte goed te ventileren. Dan is het belangrijk om nieuwe ventilatieroosters aan te brengen. Als de roosters verstopt zitten is het belangrijk om ze vrij te maken.

Kruipruimte isolatie aan laten brengen

Het verlagen van de luchtvochtigheid in de kruipruimte is een belangrijke manier om de klachten van een vochtige kruipruimte te verhelpen. Maar nog beter is het om de problemen te voorkomen door kruipruimte isolatie aan te brengen. Als kruipruimte isolatie specialist helpen we u hier graag mee verder.

Isolatie met piepschuimkorrels

Door piepschuimkorrels aan te brengen in de kruipruimte, zorgt u ervoor dat het water in de kruipruimte niet kan verdampen. De luchtvochtigheid kan daardoor dus ook niet toenemen waardoor het vocht niet kan condenseren tegen de onderkant van de vloer. Zo voorkomt u de negatieve gevolgen van vocht in de kruipruimte.

Bent u geïnteresseerd in het aanbrengen van EPS-korrels in uw kruipruimte? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. De medewerkers van Kruipruimte Isolatie Noord helpen u graag verder met de kruipruimte isolatie van uw woning!

  • * velden zijn verplicht.

Volg ons op:

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.