• Standaard header

Kruipruimte laten isoleren met EPS-korrels

Als specialist in kruipruimte isolatie, zien wij EPS-korrels als de perfecte oplossing voor kruipruimte isolatie. De EPS-korrels zijn door onze kruipruimtespecialisten gemakkelijk aan te brengen met behulp van een blaasmachine. Vaak kunnen we dit bij nieuwbouwhuizen binnen een dagdeel al in orde hebben zodat u direct kunt genieten van meer wooncomfort en lagere energiekosten.

Het aanbrengen van EPS-korrels in de kruipruimte doen we met behulp van een blaasmachine. De blaasmachine wordt gevuld met EPS-korrels, waarna onze specialist de EPS-korrels in de kruipruimte aanbrengt. Om een goede isolatie te krijgen is een isolatielaag van ongeveer 35 centimeter nodig. Het voordeel van de lichte EPS-korrels is het feit dat ze gemakkelijk opzij te schuiven zijn als u onderhoud moet plegen aan een deel van de kruipruimte. Bijvoorbeeld wanneer het leidingwerk vervangen moet worden of wanneer er een kleine lekkage is.

Levensduur EPS-korrels

EPS-korrels bestaan voor meer dan 95% uit lucht. Deze stilstaande lucht zorgt voor de goede isolerende eigenschappen. De overige procenten is een kunststof die met vrijwel niets reageert. De EPS-parels vergaan daarom niet en de levensduur is oneindig. Dit zorgt ervoor dat EPS-korrels duurzaam zijn. De parels zijn voor muizen en ander ongedierte ook niet aantrekkelijk, waardoor het materiaal niet in de voedingsketen komt.

Waarom EPS-korrels

EPS-korrels hebben een aantal belangrijke voordelen waardoor ze perfect geschikt zijn voor kruipruimte isolatie. Zo zorgt de gesloten celstructuur ervoor dat ze niet reageren met andere stoffen. De piepschuimkorrels gaan daarom jarenlang mee. De EPS-korrels blijven drijven op water waardoor ze het vocht afsluiten van de bovenliggende ruimte. Zo kan het water niet condenseren tegen de bovenkant van de kruipruimte en worden de houten balken niet aangetast. Bovendien zijn EPS-korrels uitermate geschikt voor kruipruimtes die wat lager zijn. De isolatie korrels kunnen namelijk gemakkelijk aangebracht worden met behulp van een blaasmachine. Ook voor slecht toegankelijke kruipruimtes zijn EPS-korrels dan ook een goede oplossing als isolatiemateriaal.

Volg ons op: