• Oplossing

Wat zijn EPS korrels?

Expanded Poly-Styrene (EPS) korrels beschikken over eigenschappen die zich perfect lenen voor een goede isolatie. Deze parels van piepschuim bestaan voor een groot gedeelte (98%) uit lucht. Deze lucht wordt door de EPS op zijn plek gehouden, waardoor er een deken van stilstaande lucht ontstaat. Deze stilstaande lucht heeft een erg goede isolerende werking. De korrels zijn drukvast en zijn bestand tegen water. De levensduur van de EPS-korrels is groot, waardoor de parels erg duurzaam zijn. Deze eigenschappen maken EPS-korrels een perfecte manier om een kruipruimte te isoleren

Hoe werken EPS-korrels?

In een kruipruimte is de bodem altijd erg koud. Voor een goede vloerisolatie, leg je als het ware een deken van lucht over de koude bodem heen, zodat deze niet meer kan opstijgen je warem huiskamer in. Als de isolatielaag tussen de koele bodem en warme vloer dikker wordt, wordt het temperatuurverschil groter. Daardoor wordt de kruipruimte droger. Door een laag EPS-korrels in de kruipruimte aan te brengen, blijft de kou en het optrekkende vocht onder de aangebrachte isolatielaag en komt het niet in contact met de bovenliggende vloer.

Reguliere vloerisolatie die aan de onderkant van de vloer is aangebracht, isoleert de begane grond en maakt die warmer, maar pakt het probleem niet bij de bron aan. EPS-korrels zorgen ervoor dat het vocht in de kruipruimte onder de isolatielaag blijft en dus niet optrekt naar boven toe. Hiermee voorkom je optrekkend vocht, koude lucht en schade aan leidingwerk, elektra en de verdiepingsvloer. Ook zal de funderingsmuur droger zijn, waardoor deze langer goed en stevig blijft.

EPS-korrels kunnen eenvoudig aangebracht worden in een kruipruimte. Met een inblaasmachine worden de EPS-korrels verspreid aangebracht in de kruipruimte. Het is belangrijk dat de EPS-korrels over het gehele oppervlak evenredig worden verdeeld. Zo wordt de hele kruipruimte op gelijke manier geïsoleerd. Het is daarbij een pre dat de kruipruimte goed bereikbaar is voor de kruipruimtespecialist die de isolatie aanbrengt. Alle hoekjes en gaatjes kunnen dan goed bereikt worden en overal kan een laag van ongeveer 35 centimeter aan EPS-isolatie worden aangebracht. Het is ook mogelijk om zelf de vloerisolatie aan te brengen bij een goed toegankelijke ruimte onder uw vloer.

Duurzaam en kostenbesparend

EPS-korrels zijn milieuvriendelijk en voldoen aan alle bouw- en isolatie-eisen waardoor ze vaak gebruikt worden door aannemers. Dankzij de gesloten celstructuur van de korrels vervuilen ze het milieu niet, reageren ze niet met stoffen in de omgeving en gaan ze daardoor levenslang mee. De korrels blijven drijven op vocht en kunnen daarom ook op zeer vochtige bodems gebruikt worden.

Isoleren met EPS-korrels is één van de goedkoopste en meest effectieve maatregelen tegen vocht en kou. U verdient de uitgave op korte termijn terug door de hoge isolatiewaarde (Rc 3.5) van de korrels. Hierdoor hoeft u minder te stoken waardoor uw energierekening zichtbaar daalt. Bovendien stijgt ook de waarde van uw woning, omdat uw huis een beter energielabel krijgt. Lees meer over de voordelen van EPS korrels.

Mocht u gaan verhuizen, dan kunt u de EPS korrels eenvoudig laten opzuigen en in uw nieuwe woning weer in de kruipruimte laten aanbrengen.

Offerte aanvragen voor kruipruimte isolatie

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor het aanbrengen van kruipruimte isolatie.

  • * velden zijn verplicht.

Volg ons op:

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.