• Standaard header

Hoe kunt u uw kruipruimte laten isoleren?

Het isoleren van uw kruipruimte kan met verschillende materialen. De meest voorkomende manieren van kruipruimte isolatie worden hieronder kort uitgelegd:

1. EPS-korrels

EPS-korrels bieden een duurzame en goede isolatie tegen vocht in de kruipruimte. De piepschuimkorrels liggen als een deken over het vocht in de kruipruimte heen, waardoor het niet kan verdampen en kan condenseren tegen de vloer. De nadelen van vocht in de kruipruimte worden hiermee efficiënt tegengegaan. Lees meer over EPS-korrels. Bij Kruipruimte Isolatie Noord isoleren we de kruipruimtes met EPS-korrels, de resultaten hiervan zijn uitmuntend, terwijl de kosten voor de isolatie relatief laag zijn. Bovendien blijft de kruipruimte goed bereikbaar nadat de isolatie is aangebracht.

2. Schelpen

Schelpen worden bij nieuwbouwhuizen soms al standaard aangebracht als kruipruimte isolatie. De schelpen bieden enig soelaas tegen een vochtige kruipruimte, maar bij hoge grondwaterstanden hebben schelpen bijna geen zin. De schelpen helpen daarom niet bij kruipruimtes die een lang gedeelte van het jaar onder water staan. Dit is bij veel huizen in Nederland wel het geval doordat een groot gedeelte van Nederland vrij laag gelegen is.

3. PUR

De onderkant van de vloer kan bekleed worden met PUR-schuim. PUR bevat veel stilstaande lucht en is daarmee erg isolerend. Het probleem van PUR aanbrengen, is alleen dat er vrij veel ruimte nodig is in de kruipruimte. Bovendien kan het PUR-schuim niet gemakkelijk verwijderd worden als de leidingen vervangen moeten worden. Dit is eens in de zoveel jaar wel nodig, waardoor de uiteindelijke kosten van het isoleren met PUR hoger zijn dan wanneer er wordt gekozen voor isolatie met piepschuimkorrels.

4. Chips

Net als EPS-korrels, blijven chips drijven op het water. De chips hebben, net als EPS-korrels en PUR-schuim, veel stilstaande lucht. Chips zijn alleen minder isolerend dan EPS-korrels, waardoor er meer chips aangebracht moeten worden. Dit dan alleen weer in kruipruimtes die vrij ruim zijn.

Bent u benieuwd welke manier van kruipruimte isolatie voor u het beste is? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden voor uw kruipruimte te bespreken. In veel gevallen zullen we isolatie met EPS-korrels, adviseren omdat dit gemakkelijk is aan te brengen en de beste isolatie biedt tegen kou en vocht. Vraag hieronder gemakkelijk een offerte aan om uw kruipruimte te laten isoleren door Kruipruimte Isolatie Noord.

  • * velden zijn verplicht.

Volg ons op:

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.