• Standaard header

Aanbrengen van EPS-korrels

Met behulp van speciaal ontwikkelde blaasunits kan Vloerisolatie Specialist de EPS-korrels gemakkelijk en snel aanbrengen. Onze blaasunit heeft een capaciteit van zo'n 250 m2 per dag. Door het gebruik van een blaassysteem worden de EPS-korrels gelijkmatig over een ruimte verdeeld en komen ze ook op plekken die anders moeilijk bereikbaar zijn.

Bij het isoleren van een kruipruimte zetten we de blaasunit zo dicht mogelijk bij het huis. De slangen worden vervolgens aan de unit geplaatst. Deze slangen zijn erg flexibel en licht van gewicht. Dit betekent dat de specialisten de slangen gemakkelijk kunnen buigen richting de plek die ze willen. Bovendien wordt het daardoor gemakkelijker om beschadigingen te voorkomen. De plaatsen waar de slang langs gaat beschermen we met materiaal, zodat beschadigingen kunnen worden voorkomen tijdens de kruipruimte isolatie

Gelijkmatige laag

Als de apparatuur staat ingesteld kunnen de EPS-korrels worden aangebracht. Afhankelijk van uw gewenste RC-waarde en de hoogte van de kruipruimte wordt een gelijkmatige laag van minimaal 35 cm dik aangebracht. Iedere vierkante centimeter van de kruipruimte moet bedekt zijn om een goede werking van de korrels te kunnen garanderen en daarmee de kruipruimte goed te isoleren.

Zelf doen

U kunt er ook voor kiezen om zelf de EPS-korrels uit te strooien in de kruipruimte. De korrels worden in grote plastic zakken van 400 liter aangeleverd. Het is belangrijk dat u een laagdikte van minimaal 35 cm aanhoudt.

Let op:

Een kruipruimte loopt normaal gesproken onder de gehele woning door en is niet altijd één grote open ruimte. Het kan uit delen bestaan die gescheiden worden door gemetselde muurtjes. Voor een goede werking van de korrels is het belangrijk dat de volledige kruipruimte wordt bedekt en niet alleen bepaalde delen van de kruipruimte. 

Wat dat betreft is het net als bij een ketting, de zwakste schakel is de uiteindelijke capaciteit van de ketting. Wanneer delen van de kruipruimte niet zijn geïsoleerd, dan heeft vocht nog steeds invloed op het hout en zorgt het nog steeds voor de negatieve gevolgen van een vochtige kruipruimte.

Meer weten of offerte aanvragen?

Vul dan onderstaand formulier in en klik op verzenden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

  • * velden zijn verplicht.

Volg ons op:

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.